touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

Európa keleti fele is a Ryanair-é lesz - már Örményországba is repülnek

2019. október 20. - Legjobb Áron

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a két nagy megosztozik Európa légi piacán. A Ryanair uralja a nyugati felét, a Wizzair pedig szépen felépíti a maga piacát a keleti országokban. A lehetőségek - az új járatok nyitása, újabb városok bekapcsolása a forgalomba -, akkor végtelennek látszott, olyan bőségűnek, amelyik bőven elég lesz kettejüknek, elférnek egymás mellett. Azután valami megváltozott az elmúlt hónapokban, és a Ryanair étvágya megjött a keleti úti célok iránt is. Óriási lendülettel estek neki az Ukrán piacnak, beléptek a Grúz (Gerogia) piacra, ahol eddig egyeduralkodó volt a Wizz Air, és most már Örményországba is repülnek.

 


Az örmény légi piac megnyitásáról a low cost légitársaságok előtt már lehetett hallani, így nem volt meglepetés, hogy a Ryanair élt is a lehetőséggel és bejelentette az első járatait. Igaz, majd csak 2020 első felétől fognak repülni, de az már nincs messze, érdemes elkezdeni az utazás megtervezését, ha jó árat és ideális menetrendet találunk. Az igazi meglepetés pedig az, hogy nem csak az ország fővárosába, Jerevánba fognak repülni, hanem a Shirak-Gyumri repülőtérre is (ugyanúgy, ahogy Grúziából is egyből két úti célt is felvettek a hálózatukba, mégpedig a Wizz Air által is repült Kutaiszi mellett Tbiliszit, az ország fővárosát is).


ry2.jpg

 
Ezzel pedig eldőlt, hogy ezen a piacon a Ryanair megelőzte a Wizz Air-t, és abban is biztosak lehetünk, hogy nem fognak megállni annál a négy járatnál, amit jelenleg kínálnak. Íme az első útvonalak:

Jereván - Berlin-Schönefeld

Jereván - Róma Ciampino

Jereván - Bergamo

Gyumri-Shirak - Memmingen


A Gyumri-Shirak - Memmingen párosítás igazi kuriózum, de a Ryanair-től egyáltalán nem idegen az ilyen lépés. Memmingen repülőterének a hivatalos neve az Allgäu Airport, de használják vele kapcsolatban a Nyugat-München elnevezést is, azaz a bajor piac - és elsősorban a bajor főváros - olcsó utazás iránt fogékony utazóközönsége kiszolgálásának a szerepét szánják neki. 


ry3.jpg


Grúziából pedig jelenleg ezek az útvonalak foglalhatóak (Köln kivételével - amely csak jövő áprilistól indul -, a többi járat már november elejétől közlekedik)


Kutaiszi - Marseilles

Kutaiszi - Bologna

Tbiliszi - Bergamo

Tbiliszi - Köln

 

A járatok hetente kétszer közlekednek, kivéve a Tbiliszi-Bergamó útvonalat, amelyiket a hét négy napján is repüli a Ryanair. És Berlin, Róma, Bergamó, Bologna, Marseilles és Köln irányába van közvetlen járat Budapestről, azaz egy átszállással megoldható az utazás Magyarországról is. Én jártam már Örményországban és nagyon nagy élmény volt. Grúziába pedig készülök, és a közvetlen Budapest-Kutaiszi járat mellett számolók a Ryanair-rel is, mert nagyon jó kombinációt lehet összerakni velük. 

 

Képek forrása: www.ryanair.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://touchandgo.blog.hu/api/trackback/id/tr8015238886
süti beállítások módosítása