touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

Speciális repülőgépfestés a szibériai erdők védelmében

2019. augusztus 12. - Legjobb Áron


Köszönhetően annak, hogy egyre fontosabb a látvány, a vizuális élmény, hogy inkább már csak képeket és videókat osztunk meg, szöveges üzenet helyett, a légitársaságok gyakrabban készítenek speciális festésű gépeket. Ezek egyik formája az úgynevezett retro festés, amikor egy korábbi desing-t hoznak vissza, általában a légitársaság egy kerek évfordulója kapcsán. És léteznek a valamilyen népszerű helyhez, vagy figurához kapcsolódó egyedi festések, ebből például a Brussels Airlines-nak van igen komoly kollekciója.

 

Az a megoldás, amit most az orosz S7 légitársaság lépett meg, egészen új megközelítését mutatja annak, hogy mi mindent ki lehet fejezni egy repülőgép külső díszítésével. Ők a most nyáron pusztító hatalmas szibériai erdőtüzekre kívánják felhívni az utasok figyelmét, és ennek érdekében nemcsak az egyik Airbus 320-as gépüket festették át, de ideiglenes a nevüket is visszaváltoztatták Sibir Airlinesre.

s7.jpgSzibéria a hazánk - vallja az S7 légitársaság

 

A fenti képen látható egy TU-154-es a cég régi arculatával, még a név- és arculatváltás előtt időszakból, alatta pedig annak az A320-esnek a látványrajza, amelyik most megkapta ezt az igazán különleges hibridfestést. A gép színei megegyeznek azzal a színvilággal, amelyiket az S7 légitársaság használ, azonban visszakerült a függőleges vezérsíkra a fenyőfákra utaló motívum, a gép oldalára pedig a Sibir felirat cirill betűkkel (Сибирь).

A klasszikus motívum most igazán aktuális és illik is a kezdeményezéshez, melynek legfontosabb célja - a széles körű figyelemfelhíváson túl - egy jótékonysági pénzgyűjtési akció is, mellyel egymillió fa telepítését szeretnénk megfinanszírozni, hogy legalább részben pótolva legyen a most elpusztult erdő. Ennek érdekében minden repülőjegyükből, amelyiket szibériai úti célra váltottak meg, 100 rubelt az alapba helyez át a légitársaság. És az S7/Sibir Airlines nagyon reméli, hogy más vállalkozás is csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

A Sibir Airlines az évtizedek során, egy szűkebb régiót kiszolgáló társaságból nemzetközi légitársaság lett, komoly repülőgépflottával, dinamikus növekedéssel és szakmai sikerekkel. Akciójukra biztosan sokan felfigyelnek majd, és ebben az esetben nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem pr fogásról van szó. Bejelentésük szerint addig szándékoznak használni a régi nevüket, amíg össze nem gyűlik a célként kitűzött fatelepítésre a megfelelő összeg. 

 

Az íráshoz kapcsolódó tartalom : Belga ikonok - Bruegel meghódítja a kék eget

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://touchandgo.blog.hu/api/trackback/id/tr9015006086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása