touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

touch and go - polgári repülés minden mennyiségben

Szárnyaló nemzeti lobogók - három gyönyörű speciális festés az airBaltic gépein

2019. augusztus 24. - Legjobb Áron

 

Aki már nem annyira fiatal, az biztos énekelte valamilyen ünnepi rendezvényen a "repülj te lángoló, tűzszínű zászló" sort (vagy ennek kicsit módosított változatát focimeccsen). Énekelték ezt jó eséllyel a balti államokban is, de most továbbléptek, mert meg is valósították. Az airBaltic három Airbus 220 repülőgépét Észtország, Litvánia és Lettország nemzeti színeibe öltöztette. Nézzék meg őket, gyönyörűek lettek!

 

Az airBaltic a balti államok elsődleges légitársasága. Székhelye Lettországban, Rigában van, de mind a három piac egyaránt fontos a számukra. A térség államainak életében az első világháború lezárása és az oroszországi forradalom hozta el az önállósodás lehetőségét. Mind a három nemzet 1918-ban kiáltotta ki a függetlenségét, ennek centenáriuma pedig jó alkalom volt arra, hogy az airBaltic speciális festéssel tegye emlékezetessé az évfordulót. 

 

 

ab1.jpg


YL-CSK lajstromjelzésű Airbus 220-as speciális, Litvánia nemzeti színeiben pompázó festése a legfrissebb. Az airBaltic A220-asai rendszeresen megfordulnak a Liszt Ferenc repülőtéren is, így remélhetőleg lesz alkalmunk a valóságban is megcsodálni a szemet  gyönyörködtető színkavalkádjukat. 

 

ab2.jpg


Az YL-CSL lajstromjelzésű Airbus függőleges vezérsíkján látható felirat elárulja, hogy a Lettország nemzeti színeit viselő repülőgép, egyúttal az állam alapításának 100. évfordulóját is ünnepli. A Lettországban 1918. novemberében kiáltották ki az ország függetlenségét. Ez a gépfestés készült el elsőnek a három közül.

 

ab3.jpg


Az YL-CSJ lajstromjelű Airbus 220-300-as Észtország - és egyben Tallinn - színeit kapta, annak örömére, hogy az airBaltic szolgáltatásai egyre népszerűbbek az országban. 

 

Szeretne érdekes és hasznos utazási ötleteket olvasni: vilagrolszoloelmenyek.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://touchandgo.blog.hu/api/trackback/id/tr8315023088
süti beállítások módosítása